Recension: Spyderco Santoku och Allkniv

Kökschef Michael Hoffman

Michael Hoffman – Kökschef och vinnare av soppduellen 2012 samt driver matbloggen Kocksnack.se

Namn: Michael Hoffman

Yrke: Kökschef

Det bästa med ditt yrke: Att varje dag få göra det man älskar mest av allt och förädla råvaror till nya spännande rätter med kunskap och kärlek bakom.

Om knivarna

Allmän bedömning: Prisvärda knivar som passar bra för gemene man med vardaglig hantering i hemmaköket men passar även för kocken som vill ha en bra kniv till ett lågt pris. Plasthandtaget drog för mig vid en första anblick ner helhetskänslan för kniven men vid närmare inspektion och test känns det ändå som ett ok materialval.

Skärpa: Knivarna levereras rakbladsvassa och bibehåller skärpan länge utan slipning mellan gångerna. Slipar knivarna först efter två veckors hårt testande då dessa fick följa med till jobbet och uthärda både löksyra, tomat, parera kött osv. som normalt sliter hårt på eggen. Vid skärpning av knivarna märker man att dessa är väldigt lättslipade och snabbt återfår sin ursprungliga skärpa.

Användarvänlighet: Väldigt lättanvända, ett ergonomiskt grepp i plast gör att knivarna ligger bra i handen och är bra balanserade. Sköna att hålla i även vid längre tids användning.

Spyderco Santokun: Det höga bladet på Santokun ger kniven en bra tyngd som gör att den ligger bra i handen och känns lättarbetad på brädan. Bra till allt från kött till grönsaker och rotfrukter.

Spyderco Allkniv: Bladet är något flexibelt vilket gör att du kan använda denna även som filékniv, perfekt för att slippa köpa ännu en kniv till samlingen.

Plus: Bra skärpa, lätt att slipa, prisvärda, lättanvända

Minus: Plasthandtaget

Jämfört med andra knivar: Jämfört med knivar i samma prisklass står sig dessa väldigt bra mot konkurrensen och hamnar snäppet över de flesta andra knivar för samma pengar.

Mest överraskande: Att greppet i plast faktiskt känns så bra i handen som det gör, vilket jag var skeptisk till i början innan jag kände på knivarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *