knivskaft/handtagsmaterial

hitta mer om knivinformation här

FRCP (glasfiberförstärkt co-polymer)

FRCP (glasfiberförstärkt co-polymer) är en fast, kemisk och värmebeständigt material som är extremt lätt och mångsidigt. Det är en formsprutad co-polyester förstärkt med glasfiber är unikt då det kan göras genomskinligt eller transparent och färgas i olika färger.

FRN (glasfiberförstärkt nylon)

FRN är nylonpolymer blandad med glasfiber som sedan formsprutas till formade och strukturerade, lätta knivar med hög hållfasthet.

G-10

G-10 är en epoxi som är fylld med glasfiberväv som är stel och okänslig för temperaturförändringar och kemikalier. Kan färgas i olika färger.

Hickory

Amerikanskt träslag (naturligt material) som är speciellt sammansatt för maximal komfort och hållbarhet.

Kolfiber

Kolfiber är grafiska fibrer (som storleken på ett mänskligt hårstrå) som vävs samman och som sedan smälts med epoxiharts. Resultatet blir ett lättviktsmaterial med en hög styrka som ger ett tredimensionellt utseende. Dyrt att tillverka.

Kolfiber och G-10 laminat

Kolfiber och G-10-laminat är ett slitstark, estetiskt tilltalande material som består av ett ytskikt av rent kolfiber bundet till ett basskikt av G-10.

Kraton

Kraton är en gummiliknande termoplastisk polymer som används som flexibla inlägg på knivhandtag för att förbättra greppet.

Micarta

Micarta är en komposit av linne eller papperstyg som är impregnerat med epoxiplast som formas till lätta, hållbara och visuellt tilltalande knivhandtag. Materialet kan poleras eller blästras för att ändra dess utseende och konsistens.

Paracord

Detta är äkta Paracord, även kallad fallskärmslina, som innehåller sju inre trådar.

Polypropylen

Högtåligt polypropylen är ett starkt och oförstörbart material. Dessa knivhandtag är formgjutna vilket gör dem omöjliga att separera.

Poszegrip Santoprene

Poszegrip Santoprene är ett starkt material men har precis rätt mängd mjukhet för att ge ett bra dämpande grepp. Dessa knivhandtag är gjutna direkt för knivbladen och har en halkfri textur.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är stål som innehåller minst 12,5% krom, vilket gör stålet resistent för korrosion. Kromoxid (CRO) skapar en barriär mot syre och fukt som hämmar rostbildning. Rostfria stål är inte immuna mot rost men de är mycket motståndskraftiga.

Titan

Titan är ett material med icke-järnmetaller som används i knivtillverkning för sin höga dragstyrka, låga vikt och korrosionsbeständighet. Ofta använt vid tillverkning av clips (Spydercos Salt-serie), handtag och liners.

Valnöt

Valnöt är ett naturligt träslag som har ett mjukt grepp och är känd för sitt fina mörka utseende och sin långa livslängd.