Spyderco har sitt säte i Golden, Colorado, USA och grundades och ägs av Sal Glesser. År 1976 tillverkades deras första produkt. 1978 började Spyderco tillverka sliputrustning och 1981 tillverkade de sin första fällkniv. Deras passion är att tillverka knivar, de är ledande inom knivbranschen, engagerande och nytänkande. Spyderco utvecklar och förbättrar hela tiden sina produkter. De är kända för att utveckla ergonomiska och funktionella verktyg som är pålitliga och högpresterande. Alla knivar testas flera gånger för att kunna erbjuda hög kvalitet.

När du köper en Spyderco köper du en kniv av hög kvalitet som är pålitlig och konstruerad och tillverkad med topprestanda och ergonomisk komfort.

De som vet bär en Spyderco!

Spydercos officiella hemsida.

Flash Batch

Nyhet för 2017 och är mycket lik Sprint run men som alltid erbjuder en helt ny design som aldrig tidigare tillverkats. Dessa är också unik, one-time-only, av en speciell modell. Flash Batch kommer därför bli mer ovanliga än Sprint runs och därmed få ett högre samlarvärde. Varje kniv i varje Flash Batch kommer att få ett individuellt nummer.

Sprint run

Sprint run kallas knivarna från Spyderco som tillverkas i en unik och begränsad upplaga. De tillverkas i max 1500 exemplar. Först skickas de ut till alla prenumerationer och sedan släpps de resterande på marknaden.

Exclusive

Är du företagare och vill göra något annorlunda? Då kanske Spyderco Exclusive är något för dig! Du kan ta fram en helt egen unik design på din favorit Spydercokniv. Du kan bland annat välja vilken handtagsfärg, material och bladstål du vill ha. Beställningen måste bestå av ca 800 st. Varför inte ta fram en kniv i företagets färger och ge bort till anställda och kunder.

Prenumeration

Visste du att du kan prenumerera på Spydercos produkter? Både som privatperson och som företagare. Som prenumerant får du ett eget samlarnummer som är kopplat till din ägarskapscertifiering som dessutom graveras på varje kniv. Prenumerationerna är indelade i tre olika nivåer:

Brons:

får endast huvudprodukter
får inga sprints eller variationer
får inga set (om inget annat bestäms)

Silver:

får huvudprodukter
får sprints
får inte alla variationer
får inga set (om inget annat bestäms)

Guld:

får huvudprodukter
får sprints
får variationer
får inga set (om inget annat bestäms)

Valmöjligheter

Set: som till exempel Mule team och Kopas erbjuds i prenumerationen separat, detta bestäms samtidigt som prenumerationen skapas.

Gravering: huvudprodukter graveras med tre siffror som till exempel 000, 001, 002. Variationer graveras med tre siffror som följs av ett V som till exempel 001V, 002V. Sprints och set tillhör alltid någon av grupperna huvudprodukt eller variation och graveras enligt dess gruppering.

Certifiering om ägarskap: varje produkt kommer med ett certifikat om ägarskap som inkluderar prenumerationsnamnet, knivens namn och SKU # och månad samt år på releasen.

Definitioner:

Huvudprodukt är:
ett nytt modellnummer som C101, C102 etc.
designuppdateringar som Manix2, Delica4 etc.
är alltid en plainedge, förutom då kniven endast tillverkas som en combinationedge eller spyderedge,

Variationer är:
variationer på en befintlig modell som en annan färg på handtaget, andra material på blad eller handtag, annat egg, trainers etc.

Sprint är:
allt som tillverkas av Spyderco men i en begränsad upplaga.

Set är:
allt som planeras och tillverkas av Spyderco men i en begränsad upplaga och i mer än en serie som till exempel Mule team och Kopa.